Hlavní obsah

Dopravní podnik stahuje typ kloubových autobusů, které hořely v Letňanech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) dočasně odstaví typ kloubových autobusů, které tento týden hořely v Letňanech. Chce znát příčinu požáru a prověřit stav ostatních vozů. Celkem jde o 47 autobusů. Na dotaz Novinek to v pátek uvedl mluvčí DPP Jiří Štábl.

Středeční požár autobusu v pražských LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

„Jde o nízkopodlažní kloubové autobusy KbN City Bus – Euro 3 a Euro 4. Mimořádnou kontrolu budou provádět speciálně proškolení pracovníci DPP a zaměří se při ní především na motorovou část autobusů,“ konstatoval Štábl.

Posléze podle něj rozhodnou o případné opravě, po které bude znovu provedena kontrola, aby byla zajištěna bezpečnost cestujících.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Toto mimořádné, dočasné protipožární opatření jsme se rozhodli přijmout jako důsledek dvou událostí v předešlých dnech. Bezpečnost cestujících i našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě, proto nebudeme vybrané typy autobusů City Bus nasazovat zpět do provozu až do chvíle, než projdou důkladnou kontrolou. Intenzivně pracujeme na zjištění příčiny,“ uvedl ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Hasiči k požárům vyjeli ve středu a ve čtvrtek do stejné ulice v pražských Letňanech. Pokaždé tam hořely kloubové autobusy na lince 195. Nikomu se naštěstí nic nestalo, škoda byla předběžně vyčíslena na milión korun. Na začátku listopadu hořel u obchodního centra v Letňanech ještě autobus, který vozí zákazníky. Ten ale nepatří dopravnímu podniku.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár autobusu v LetňanechVideo: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám