Hlavní obsah

Účetní okradla za rok firmu o 80 miliónů. Peníze skončily u přítele z internetu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zřejmě dočista ztratila kvůli příteli hlavu. Jen tak si lze vysvětlit jednání dosud bezúhonné netrestané padesátileté účetní. Žena, na jejíž práci bylo vždy spolehnutí, totiž podle vyšetřovatelů za zhruba rok okradla svého zaměstnavatele o nejméně 80 miliónů korun. Peníze skončily na účtech jejího přítele, se kterým se seznámila na internetu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za mřížemi ve vyšetřovací vazbě skončila během pouhých pěti dnů od oznámení pro podezření z trestné činnosti padesátiletá žena, které se podařilo během několika měsíců vyvést ze společnosti jejího zaměstnavatele i pro zkušené jihomoravské kriminalisty neuvěřitelnou částku.

Případem, který se stal v jedné renomované zahraniční společnosti, se kriminalisté začali zabývat začátkem listopadu. Vyšetřovatelé neprodleně zajistili účetní doklady, bankovní informace a další listinné materiály, po jejichž důkladné analýze zjistili, že za neoprávněným vyváděním finančních částek z účtu společnosti stojí pravděpodobně právě hlavní účetní této firmy.

Peníze šly do zahraničí

„Podařilo se nám zadokumentovat, že tato zaměstnankyně nejméně od listopadu loňského roku provedla desítky neoprávněných převodů finančních prostředků v souhrnné výši nejméně osmdesáti miliónů korun. Žena zadávala bankovní příkazy se smyšleným účelem platby různým dodavatelům zaměstnavatele, ale ve skutečnosti finanční prostředky převáděla na dva bankovní účty, ke kterým měla dispoziční právo. Z nich je pak převáděla do zahraničí dle instrukcí svého údajného přítele, se kterým se seznámila na sociální síti,“ uvedla k případu mluvčí Petra Ledabylová.

Ženu už vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu podvodu, za který jí v tomto případě (způsobená škoda je velkého rozsahu) hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Na případu kriminalisté dál pracují a mimo jiné se zabývají odpovědí na otázku, kdo je oním přítelem z internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám