Hlavní obsah

Na přejezd ve Studénce vjel další kamión na červenou, těsně před srážkou prorazil závory

Právo, hon
Studénka

K další tragédii mohlo dojít 23. října na železničním přejezdu ve Studénce, kam vjel navzdory výstražným světlům plně naložený kamión. Zůstal uvězněný mezi závorami a jeho řidič tam zastavil. Nakonec závoru sice prorazil a z kolejiště ujel, ke srážce však chyběl jen malý okamžik.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión ve Studénce prorazil závoru pár sekund před vlakemVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie v pondělí zveřejnila videozáznam celého incidentu, aby varovala řidiče před dalším hazardováním na přejezdech.

Podle policie šlo o zahraniční kamión, národnost řidiče ale nechce prozradit. Výstražná signalizace byla v provozu téměř půl minuty a ve chvíli, kdy kamión vjel na přejezd, se spustily závory.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poté, co kamión opustil prostor přejezdu, jen těsně ho minul rychlík, ve kterém cestovalo 150 lidí. Vlak měl v tu chvíli rychlost 140 kilometrů za hodinu. O tom, co se stalo, se policie dozvěděla na základě oznámení svědků. Devětadvacetiletého řidiče asi po hodině zadržela na dálničním odpočívadle.

„Bylo mu sděleno obvinění z obecného ohrožení a v tuto chvíli je vazbě,“ uvedl šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Policie chce odradit hazardéry

Policie se rozhodla videozáznam zveřejnit, aby odradila další řidiče od podobného riskování. Případy, kdy řidiči vjíždějí na železniční přejezdy na červenou, totiž nejsou ojedinělé.

Na železničním přejezdu ve Studénce se přitom v posledních letech odehrály už dvě tragické nehody, při kterých umírali lidé. První se stala v roce 1990, kdy rychlík z Ostravy do Prahy narazil do parního válce. Při nehodě zemřel jeden člověk. Další nehodu Studénka zažila letos v červenci, kdy do kamiónu narazilo pendolino. Při této nehodě zahynuli tři cestující. [celá zpráva]

Nové záběry po srážce pendolina s kamiónem z kamer na nádraží ve StudénceVideo: TV Nova

Ministr dopravy Dan Ťok v této souvislosti před několika dny naznačil, že problémový přejezd, který je sice dobře zabezpečen, ale řidiči na něm často riskují, by mohl být zcela zrušen – a jedinou možností, jak ve Studénce překonat železniční koridor, by byl most v jižní části města.

Anketa

Měl by být vjezd na železniční přejezd po rozsvícení výstražných světel přísněji trestán?
Rozhodně ano
96,4 %
Ano, ale s přihlédnutím k okolnostem
2,7 %
Ne, dosavadní postih stačí
0,9 %
Celkem hlasovalo 6372 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám