Hlavní obsah

Byl to Nečesaný, řekla u soudu napadená kadeřnice

– Hradec Králové • Aktualizováno

Lukáš Nečesaný, obžalovaný z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, ve středu před Krajským soudem v Hradci Králové zopakoval, že trvá na své nevině. Svou výpověď naopak změnila kadeřnice, která uvedla, že Nečesaného poznala. Hradecký soud Nečesaného v minulosti odsoudil na 16 let vězení, vrchní soud trest o tři roky snížil. Rozsudek v květnu zrušil Nejvyšší soud.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Nečesaný u královéhradeckého krajského soudu

Článek

Kadeřnice ve středu uvedla, že Nečesaného poznala jako útočníka. V původním líčení si přitom nebyla jistá. „Když jsem ho viděla v televizi, tak jsem ho poznala. Ty vlasy, ten úsměv, ty oči, byl to on,“ řekla kadeřnice.

Při rekognici Nečesaného stoprocentně nebyla schopná označit, protože údajně špatně viděla. Ve středu napadená soudu znovu popsala, jak ji útočník praštil březovým polenem do hlavy, ale nebyla schopná přesně popsat, jak byl pachatel oblečený.

„Pozdravil jsem a odešel“

Nečesaný při své výpovědi také zopakoval, že když přišel do kadeřnictví, žena zametala vlasy. „Řekla mi, že už končí, ať přijdu zítra. Pozdravil jsem a odešel,“ řekl Nečesaný, který také popsal, že ho při zadržení policisté kopali a mlátili.

„Říkali, že mají přímé důkazy, že už mi nikdo nepomůže, ať se už přiznám,“ řekl u soudu. Nečesaný také řekl, že zpočátku nevěděl, že ho zatkli policisté, myslel si, že jde o únos. O tom, že jsou to policisté, se dozvěděl až v autě.

Foto: David Taneček, ČTK

Nečesaného doprovodila k soudu jeho manželka

Před soudem ve středu vypovídali i další svědci, například babička obviněného uvedla, že obžalovaný přišel domů úplně v pohodě. „Chtěl po mně ostříhat, protože jde na schůzku s kamarádkou,“ řekla.

Z kadeřnictví naposledy odešel malý chlapec

Svou výpověď před soudem zopakovala také svědkyně, která v protějším vchodu telefonovala a přitom sledovala vchod do kadeřnictví. „Z kadeřnictví odešel malý chlapec, následně ta osoba vešla dovnitř, vyjít jsem ji neviděla. Stoprocentně vím, že nikdo jiný do kadeřnictví nevešel,“ řekla svědkyně.

Hlavní líčení je v případu nařízeno také na 3. září. Předseda senátu hradeckého soudu Jiří Vacek ve středu řekl, že poté bude jednání odročeno, protože obhajoba trvá na výslechu všech zpracovatelů znaleckého posudku.

Podle obžaloby se pokus o vraždu stal předloni 21. února v kadeřnictví těsně před koncem pracovní doby. Útočník ženu nejméně šestkrát udeřil polenem do hlavy a z peněženky jí odcizil 10 000 korun.

Život ženě zachránili lékaři. Nečesaný od začátku obžalobu odmítá. Soudu řekl, že se chtěl v kadeřnictví dát ostříhat před schůzkou s přítelkyní, kadeřnice ale zavírala, a proto odešel. Nečesaný tvrdí, že žena musela být napadena až po jeho odchodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám