Hlavní obsah

Bulharka s tuberkulózou utekla z nemocnice v Praze, hledá ji policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá ženu jménem Maria Kaleva, která s tuberkulózou vysokého stupně nakažlivosti minulý pátek odešla z nemocnice v Praze 4. Je možné, že se pokusila odjet z České republiky. Policie v pondělí zveřejnila fotografii hledané a varovala, že komukoli, kdo by s ní přišel do kontaktu, hrozí nákaza a měl by jít k lékaři.

Foto: Policie ČR

Hledaná Maria Kaleva

Článek

Žena je podezřelá z trestného činu šíření nakažlivé choroby z nedbalosti, uvedl v pondělí mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Jednačtyřicetiletá hledaná žena bulharské státní příslušnosti je vysoká mezi 155 a 170 centimetry. Má hubenou postavu a černé vlasy. Policie má podle Hulana nyní k dispozici jen poměrně nekvalitní kopii fotografie ženy a snaží se z Bulharska získat její reálnější podobenku.

Foto: Policie ČR

Nakažená Maria Kaleva

Hledaná žena při hospitalizaci neuvedla adresu ani kontaktní údaje, z nemocnice odešla asi po 12 hodinách. "Po celou dobu hospitalizace komunikovala pouze v rodném jazyce. Prvotní zjištění vypovídají o tom, že by se hledaná mohla pokusit vycestovat z České republiky, nicméně dokud tato domněnka nebude relevantně potvrzena, musíme pracovat s tím, že se stále zdržuje na našem území," uvedl mluvčí.

Informace o ženě mohou lidé telefonovat na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám