Hlavní obsah

Landa se sešel s mladíkem, který mu poničil auto. Spor vyřešili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie ve středu ráno obvinila mladého muže, který poškodil zaparkované porsche zpěváka Daniela Landy. Devatenáctiletý mladík se dostavil na předvolání, důvod jeho činu policie zatím sdělovat nebude. Odpoledne se k případu vyjádřil sám zpěvák, který se s pachatelem sešel už v úterý a domluvili se na řešení sporu.

Foto: Policie ČR

Vandal poničil auto Daniela Landy.

Článek

„Na základě předvolání se v ranních hodinách na služebnu dostavil mladík podezřelý z poškození luxusního vozu. Kriminalisté ho k věci vyslechli a posléze také obvinili z trestného činu poškození cizí věci,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle ní policie vzhledem k vyšetřování nebude zveřejňovat další podrobnosti. Vyjadřovat se nechce k motivu ani k tomu, co mladík na policii řekl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Landa odpoledne informoval, že se sešel s mladíkem a jeho matkou v úterý večer na Vyšehradě. „Potkali jsme se mezi šesti očima. Byl jsem tam já, on a jeho maminka. Dlouho jsme mluvili, kluk si vše uvědomil v plném rozsahu. Tím pádem stahuji obvinění a věc pro média a další považují za vyřešenou,“ sdělil Landa, který ale nechtěl říci, na čem se s pachatelem dohodl.

„Řešení není nutné konkretizovat, ale za mě je dostatečně výchovné. Kluk zazkratoval. Jsem přesvědčen, že ho to probralo a bude sekat dobrotu,“ doplnil Landa.

Stíhání pokračuje

Mluvčí policie Novinkám odpoledne řekla, že stíhání zatím pokračuje. „Je možné, že se policie po dohodě se státním zástupce a poškozeným rozhodne, že stíhání zastaví. Podmínkou ovšem je, že uhradí škodu,” konstatovala Martínková.

BEZ KOMENTÁŘE: Vandal poničil auto Daniela LandyVideo: Policie ČR

Incident se odehrál 23. července odpoledne na Vyšehradě, kde zpěvák parkoval a jeho vůz hlídaly kamery. Ty také natočily dvojici mladých lidí, jak se kolem auta pohybují. [celá zpráva]

Mladý muž pak auto poplival, polil pivem a nakonec poškrábal porsche kamenem po celém obvodu. Policie vyčíslila škodu na 60 tisíc korun.

Jelikož se jí nedařilo dopadnout pachatele, požádala 7. srpna o pomoc veřejnost a zveřejnila videozáznam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám