Hlavní obsah

Mladíci pro zábavu stříleli z auta po lidech, muže trefili do oka

Právo, pko
Znojmo

Zvláštní „zábavu“ provozovala čtveřice mladíků z Brněnska. Z jedoucího auta totiž stříleli airsoftovými zbraněmi po náhodných chodcích a cyklistech. Zbraň tohoto typu vystřeluje pomocí stlačeného vzduchu plastové kuličky. Používá se hlavně při bojových hrách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Jejich řádění trvalo několik měsíců, než se je podařilo kriminalistům dopadnout. Plastovými kuličkami čtyři kamarádi ve věku od dvaceti do osmadvaceti let zasáhli jedenáct lidí, osmapadesátiletého muže trefili přímo do oka. Zrak mu potom museli zachraňovat lékaři na oční klinice v Brně. Mladým mužům nyní hrozí až deset let vězení.

Akce měly vždy stejný průběh. Jeden muž řídil, zatímco další stříleli po lidech z pistolí.

„Od začátku letošního roku evidujeme deset případů z různých obcí Znojemska, Brněnska a Třebíčska. Mezi poškozenými je pět žen a šest mužů od pětadvaceti do osmapadesáti let. Nejčastěji utrpěli hematomy na dolních i horních končetinách a na zádech,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Svou zábavu takto provozovali většinou v nočních hodinách. Kriminalistům se mravenčí prací a spoluprací s veřejností podařilo nashromáždit dostatek důkazů a druhý prázdninový týden celou čtveřici zatkli. Mladí muži už si vyslechli obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Útoku airsoftovou pistolí čelil v roce 2012 tehdejší prezident Václav Klaus. Šestadvacetiletý muž na něj tenkrát v Chrastavě na Liberecku sedmkrát zblízka vypálil, čtyřikrát ho zasáhl a způsobil mu zhmožděniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám