Hlavní obsah

Byl jsem pod práškama, nic si nepamatuji, tvrdí útočník z metra

Praha

Muž, který začátkem června v pražském metru ve stanici Kobylisy strčil jiného cestujícího z nástupiště do kolejiště, a policie ho ve středu dopadla, poskytl Novinkám rozhovor. Z trestného činu zatím není obviněn, čeká se na znalecké posudky.

Na nic si nepamatuji, tvrdí útočník z metraVideo: Novinky

 
Článek

Z incidentu si muž podle svých slov nic nepamatuje. Tvrdí, že v době útoku na cestujícího byl pod vlivem medikamentů a alkoholu. Užívá totiž léky na epilepsii.

Proč na muže zaútočil, není schopen vysvětlit. „Vyprovokovat mě mohlo cokoliv, nejspíš nějaký ústní konflikt. Asi jsme do sebe strčili ramenem a potom jsem strčil zase já,“ řekl.

K dopadení útočníka policii pomohly informace od veřejnosti, uvedl mluvčí pražské policie mluvčí Tomáš Hulan.

„Dvaačtyřicetiletému muži nebylo sděleno obvinění, neboť bude podroben znaleckému zkoumání. Výsledky budou stěžejní pro to, zda budou, či nebudou zahájeny úkony trestního řízení, laicky řečeno, bude-li dvaačtyřicetiletý muž obviněn, nebo ne,“ vysvětlil Hulan.

„Hlavně bych se chtěl omluvit tomu pánovi za to, co se stalo, a aby se hodně rychle uzdravil,“ kaje se útočník.

Útok se stal 6. června krátce po 23:00. Napadený muž míjel sedícího muže už na eskalátoru, ten ho pak sledoval až k okraji nástupiště. Nejprve do něj narazil, potom ho ještě prudce strčil do hrudníku, takže napadený ztratil rovnováhu a spadl do kolejiště metra. Při pádu se těžce zranil. Útočník potom odešel z metra, policie při pátrání po něm zveřejnila nahrávky z bezpečnostních kamer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám