Hlavní obsah

Kamión při předjíždění zabil cyklistku

Právo, hon
Ostrava

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek v Horní Datyni u Vratimova. Na křižovatce ulic Vratimovské a Konečné řidič nákladního auta s přívěsem při předjíždění srazil z kola sedmdesátiletou cyklistku. Žena, která na hlavě neměla přilbu, při nehodě zemřela. Míru zavinění nyní zjišťuje policie, v Moravskoslezském kraji jde letos již o 23. mrtvého.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem deváté hodiny ranní. „Řidič nebyl ovlivněn alkoholem. Kriminalisté pokračují v prověřování okolnosti události, žádáme svědky předmětné dopravní nehody, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„V průběhu prověřování bylo zjištěno, že cyklistka zřejmě neměla při jízdě přilbu. Znovu proto apelujeme na cyklisty, aby eliminovali případné následky na zdraví užitím vhodných bezpečnostních prvků, mezi něž náleží i cyklistické přilby,“ dodala Holčáková.

V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách či krátce po nich v Moravskoslezském kraji celkem 23 osob. „Srovnáme-li stejné období loňského roku v našem kraji, jde o podobnou situaci. Za stejné období vloni zemřelo na moravskoslezských silnicích 24 osob, tedy o jednu více než letos,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám