Hlavní obsah

Ve stopadesátce si vyletěl s autem k balkónu pro smrt

Právo, Jiří Růžička
Bystřice pod Lopeníkem

V den svých devětadvacátých narozenin si v sobotu odpoledne vyjel autem pro smrt muž z Uherského Brodu. V Bystřici pod Lopeníkem v přibližně stopadesátikilometrové rychlosti narazil do zaparkovaného auta, náraz auto katapultoval do zdi domu u silnice až v úrovni prvního patra, odtud se vůz ještě odrazil a dopadl na další zaparkovaný automobil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidič vyletěl s autem do výšky prvního patra, nehodu nepřežil.

Článek

„K nehodě došlo v odpoledních hodinách, silnice byla kvůli odklízení trosek a vyšetřování události do večerních hodin uzavřena,“ informoval mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Pavel B. Stránský.

„Devětadvacetiletý řidič z Uherského Brodu, jehož narozeniny připadaly právě na sobotu, se podle svědků těsně před nehodou řítil s vozidlem Škoda Octavia po silnici I/50 v Bystřici pod Lopeníkem rychlostí kolem 150 kilometrů v hodině, a k tomu předjížděl. A to v obci, kde je povolená maximální rychlost 50 km/h. Předjížděcí manévr však nezvládl, neboť se mu v protisměru objevilo vozidlo,“ popsal Stránský.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidič vyletěl s autem do výšky prvního patra, nehodu nepřežil.

„Strhnul tedy řízení, dostal se do smyku a havaroval vpravo mimo komunikaci, kde smetl plot rodinného domu, poté plot dalšího domu, narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, byl vymrštěn s vozidlem do úrovně prvního patra rodinného domu na úroveň balkónu. Odtud se vozidlo odrazilo zpět a dopadlo na další zaparkované vozidlo. Řidič během havárie vypadl z vozidla a utrpěl četná devastující zranění, kterým na místě podlehl,“ doplnil mluvčí.

Policie zjistila i další souvislosti s tragickou havárií. „Během ohledání místa nehody byl nalezen mobilní telefon, na kterém je zachyceno video se sobotním datem, jež sleduje tachometr vozidla při rychlosti až 200 km/h, a video zachycující okolí Bánova na silnici I/50 z pohledu řidiče. Je pravděpodobné, že telefon patří zesnulému řidiči, který si před jízdou dělal záznamy své bezohledné a riskantní jízdy,“ uvedl Stránský.

Foto: HZS Zlínského kraje

Octavia po nehodě

Ze záznamů policie pak vyplývá, že v minulosti byl řidič pro dopravní přestupky a trestné činy opakovaně pokutován a třikrát trestán zákazem řízení pro řízení pod vlivem alkoholu a pro maření výkonu úředního rozhodnutí.

Příčinou nehody je podle policie zřejmě vysoká rychlost a v důsledku toho nezvládnuté řízení. „Jen shodou okolností se obětí bezohledné jízdy nestala žádná další osoba. Škodu na vozidlech, plotech a domech vyčíslili policisté přibližně na půl miliónů korun,“ uzavřel Pavel B. Stránský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám