Hlavní obsah

Policie dopadla pachatele bombového útoku v Praze

Právo, Radim Vaculík
Praha

Pražští kriminalisté dopadli a obvinili pachatele dubnového bombového útoku na auto v Horních Měcholupech, při kterém byla těžce popálena a zraněna cizinka vietnamské národnosti. Právu to ve čtvrtek potvrdila mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová, bližší informace k podezřelé osobě a motivu však odmítla zatím sdělit.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Auto výbuch zničil.

Článek

„Můžeme sdělit, že ve věci bylo ve středu zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby, a to pro pokus vraždy, obecné ohrožení a poškození cizí věci. Státní zástupce předložil k soudu návrh na vzetí pachatele do vazby,“ řekla redakci Zenklová.

O zavření podezřelého za mříže zatím podle ní soud nerozhodl. Pokud bude pachatel uznán vinným, hrozí mu až dvacetiletý trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo výbuchu v pražských MěcholupechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražským sídlištěm v Horních Měcholupech otřásla mohutná exploze 22. dubna kolem deváté hodiny ranní. Jak později potvrdila policie, ve stříbrné Škodě Octavii Combi vybuchla nastražená bomba.

Ve voze v té chvíli seděla asi čtyřicetiletá cizinka vietnamské národnosti, kterou exploze vážně poranila a měla i vážné popáleniny. Záchranáři ji v umělém spánku převezli do vinohradské nemocnice.

Cizinka je majitelkou prosperujících nehtových studií a podle hlavní z vyšetřovacích verzí jí mohl chtít zastrašit někdo v rámci konkurenčního boje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám