Hlavní obsah

Opilému muži naměřili strážníci 5,9 promile, přesto utekl z nemocnice

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Neuvěřitelných 5,9 promile alkoholu v dechu naměřili o víkendu třiačtyřicetiletému Slovákovi, kterého náhodní kolemjdoucí našli ležícího na zemi. Po převozu do nemocnice ovšem i tak utekl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protialkoholní záchytná stanice. Ilustrační foto.

Článek

„Oznamovatel uvedl, že neví, jestli je opilý nebo zraněný, protože se k němu bojí přiblížit. Při příjezdu hlídky muž ležel na břiše a spal,“ uvedla mluvčí městské policie v Hradci Králové Eva Kněžourová.

Po probuzení a otočení na záda strážníci zjistili, že je celý od krve. Ta mu pravděpodobně vytékala z ucha. Byl při vědomí, ale nedokázal s hlídkou komunikovat. „Strážníci ihned uložili zraněného do stabilizované polohy a přivolali lékaře, který rozhodl o jeho převozu do nemocnice,“ pokračovala Kněžourová s tím, že následná dechová zkouška ukázala 5,9 promile alkoholu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Problémy se Slovákem ale neskončily. Po hodině kontaktovala nemocnice městskou policii se žádostí o pomoc při hledání tohoto pacienta. Utekl jim totiž z ordinace. „Strážníci ho nalezli sedět za jednou z budov nemocnice a vrátili ho zpět na ošetřovnu. Lékař po vyšetření rozhodl o jeho umístění na záchytce,“ dodala Kněžourová.

Reklama

Výběr článků

Načítám