Hlavní obsah

Mladík chtěl vyjet na Sněžku autem, uvízl v Obřím dole

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Neuvěřitelný případ řešili v neděli hasiči a policisté v Krkonoších. Řidič fordu se rozhodl, že si udělá hezké fotografie ze Sněžky, ale nechtělo se mu dávat peníze za lanovku nebo jít pěšky, a tak to zkusil autem. Po turistické stezce se mu podařilo vyjet za Důl Kovárna, kde ovšem uvízl.

Foto: Správa Krkonošského národního parku

Řidič se na Sněžku autem nedostal.

Článek

Obřím dolem se řidič vydal dopoledne kolem desáté hodiny. Od lanovky si to namířil po modré značce ke kapličce do první zóny národního parku. Podařilo se mu projet kolem Dolu Kovárna, ale uvízl v zatáčce. Tam si již nedokázal poradit a přivolal si na pomoc hasiče.

Foto: SDH Velká Úpa - Pec pod Sněžkou

Řidič se na Sněžku autem nedostal

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pomocí tirforu (speciální kladka – pozn. red.) jsme automobil vytáhli zpět na chodník a pomohli jsme řidiči při couvání zpět ke Kovárně. Na několika místech bylo nutné odhodit záď automobilu do správného směru, aby vozidlo neskončilo opět mimo chodník. Od Kovárny už pak vozidlo bezpečně sjelo ke kapličce na místní komunikaci,“ informoval Novinky starosta sboru dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou Vladimír Jiřička.

Foto: SDH Velká Úpa - Pec pod Sněžkou

Řidič se na Sněžku autem nedostal

Přivolaní policisté pak zjistili, že se jedná o 24letého mladíka. „Mladý muž uvedl, že si jel pořídit pár fotografií. Dechová zkouška byla negativní. Řidiče, který porušil zákaz vjezdu do první zóny, bude dále řešit správa národního parku ve správním řízení,“ řekla Novinkám mluvčí policie Šárka Pižlová.

Proč jel mladík na Sněžku zrovna autem, policii nesdělil.

Foto: SDH Velká Úpa - Pec pod Sněžkou

Řidič se na Sněžku autem nedostal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám