Hlavní obsah

Policisté v Praze „kradli” zlodějům odcizená auta

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v dubnu dopadli dvojici zlodějů z Prahy, která se specializovala především na krádeže vozů značky Citroën a Peugeot. Svými činy způsobili škodu přes tři milióny korun. Některá vozidla ihned po krádežích nechali takzvaně odstát, toho využili policisté, a vozidla okamžitě zajišťovali.

BEZ KOMENTÁŘE: Pražská policie dopadla zloděje autVideo: Policie ČR

 
Článek

O úspěšném provedení akce nazvané Kladivo informoval o víkendu pražský policejní mluvčí Jan Daněk, podle kterého pracovali kriminalisté na případu přes čtvrt roku.

„Krádeže probíhaly vždy podle stejného scénáře. Muži většinou společně vytipovali vozidlo na ulici, u kterého rozbili boční okno, aby se do něj dostali, rozlomili spínací skříňku a po zásahu do elektroniky vozidla s ním odjeli,“ uvedl mluvčí.

Automobily potom převezli na zahradu jednoho ze zlodějů, kde je rozebrali na díly, které potom rozprodali. Z jednoho odcizeného a rozebraného vozidla měli zisk v rozmezí 40 až 60 tisíc korun.

„Některá vozidla, která muži odcizili, nechali po krádeži stát na ulici a až druhý den se pro ně vraceli, aby je převezli k rozebrání. Toho kriminalisté využili a čerstvě odcizené automobily ihned zajišťovali. Tedy dalo by se s nadsázkou říct, že je kradli zpět a vraceli zpátky majitelům,” nastínil Daněk.

Klesl počet krádeží

Kriminalisté zatím zdokumentovali deset takových případů se škodou přes tři milióny korun. Nevylučují však, že vozidel bude dalších několik desítek, neboť vyšetřování ještě není u konce.

„Oba muži se ke krádežím přiznali a kriminalisté s nimi zahájili trestní stíhání ze spáchání trestných činů krádeže se značnou škodou, za což hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 8 let,“ informoval Daněk.

Mluvčí také podotkl, že zadržením obou zlodějů významně poklesl počet odcizených vozů uvedených značek na území hlavního města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám