Hlavní obsah

Celostátní zátah proti extremistům, v Brně našli trubku naplněnou výbušninou

Právo, Novinky, ok, rav, pko
Praha
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahuje po celé České republice proti extremistům. V Brně byl nalezen vysoce nebezpečný předmět a policie tam přijala přísná bezpečnostní opatření. Podrobnosti odmítla sdělit. Podle informací redakce se našla trubka naplněná výbušninou. Zatčeno bylo asi deset lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zátah proti extremistům v Brně. Záběry z dubna 2015Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Mohu potvrdit, že provádíme úkony trestního řízení v souvislosti s extremismem po celé České republice. Případ dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze,“ řekl Novinkám mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Podle něj našli policisté v Brně-Králově Poli podezřelý předmět, který pak pyrotechnik označil za vysoce rizikový. „Kvůli tomu tam policisté z krajského ředitelství přijali přísná bezpečnostní opatření,“ dodal Hanták s tím, že další informace bude moci zveřejnit během několik dnů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policisté střeží oblast, kde bylo nalezen nástražný výbušný systém.

„Je to docela velký průšvih. Týká se to celkově extremismu, nelze říci, zda pravicového či levicového. Je tam po celé republice zatýkání, odhadem jde o okolo desíti lidí,“ řekl v úterý Právu důvěryhodný zdroj obeznámený s průběhem policejní akce.

Pražské městské státní zastupitelství zatím na případ uvalilo informační embargo.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policisté střeží oblast, kde bylo nalezen nástražný výbušný systém.

Výbušninu našla policie v ulici Srbská v přízemním bytě pětipatrového panelového domu. Okolí uzavřela, na místě je pyrotechnik a hasiči. Reportér Práva, který je v ulici, hlásil, že lidé netuší, co se děje. Asi padesát metrů od vchodu do domu je restaurace, kde hosté v klidu obědvají na zahrádce a zátah sledují.

Reklama

Výběr článků

Načítám