Hlavní obsah

Exploze otřásla pražským sídlištěm ve chvíli, kdy žena chtěla nastartovat auto

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, jap, rav

Pyrotechnik a kriminalisté zasahovali v pražských Měcholupech, kde ve středu dopoledne explodovalo osobní auto. Odpoledne policie potvrdila původní informaci Novinek, že šlo o bombu. Žena, která chtěla autem odjet, byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo výbuchu v pražských MěcholupechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že jsme v deset hodin dopoledne přijali oznámení o výbuchu osobního auta v ulici Milánská. Jeden člověk byl zraněn,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

„Výbušnina explodovala ve chvíli, kdy byla žena v autě. Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení,” doplnil odpoledne mluvčí.

„Žena ve věku asi 40 let utrpěla vážná zranění a popáleniny a byla napojena na umělou plicní ventilaci. V umělém spánku byla převezena do vinohradské nemocnice. Nikdo další se nezranil,” informovala mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Žena chtěla nastartovat

Podle mluvčího policie šlo o Asiatku. Žena do auta nastoupila, a když chtěla pravděpodobně nastartovat, došlo k explozi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bomba v osobním autě vybuchla v Horních Měcholupech.

Svědci prý slyšeli obrovskou ránu, poté žena vyběhla z auta a volala o pomoc. Lidé ji ošetřovali do příjezdu záchranné služby.

„Uslyšel jsem výbuch a vyběhl jsem ven z baráku, paní už ležela na zemi asi 15 metrů od auta. Byla hodně odřená a křičela, nešlo s ní komunikovat, protože je to asi Vietnamka,“ řekl Právu svědek z domu u parkoviště.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bomba v osobním autě vybuchla v Horních Měcholupech. Auto prohlíží kriminální policie

Do Milánské ulice se během dopoledne dostavil majitel Škody Octavia, kterému pyrotechnici prohlédli další auto, zda tam nemá také nálož. Žena octavii zaparkovala údajně v úterý večer.

Několik svědků nezávisle na sobě na místě také vypovědělo, že večer nebo v noci slyšeli jiné rány nebo střelbu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Pyrotechnik nařídil vyklizení a uzavření Milánské ulice v okolí výbuchu. Policisté tam nepouštějí ani místní obyvatele. Kusy auta jsou rozmetány po okolí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dopravní omezení v Hostivaři kvůli vybuchlé bombě v autě vyvolalo konflikt mezi řidiči. Došlo i na pěsti před policistou.

K explozi došlo na velkém parkovišti mezi panelovými domy. Vybuchla stříbrná Škoda Octavia combi, která byla zaparkovaná vedle kontejnerů na odpad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám