Hlavní obsah

Invalidního sportovce v Ostravě okradli o speciální vozík

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Speciální vozík pro halové sporty ukradl neznámý zloděj v Ostravě-Vítkovicích v noci na sobotu invalidnímu sportovci Bohuslavu Dvořákovi. Do města přijel se svými kolegy z východních Čech na florbalový zápas. Ironií osudu je, že takový vozík je pro kohokoli jiného naprosto nevyužitelný.

Foto: Archiv Bohuslava Dvořáka, Právo

Bohuslav Dvořák na archivním snímku během zápasu na ukradeném vozíku.

Článek

Skupina sportovců z týmu Kamat Janské Lázně dorazila do Ostravy v pátek pozdě večer. Na parkovišti před jednou z vítkovických ubytoven zůstal i přívěs, na kterém bylo sedm speciálních vozíků s náhradními koly a dalšími věcmi. Přívěs byl přikrytý plachtou, takže nebylo při běžném pohledu jasné, co na něm je.

V sobotu brzo ráno členové týmu zjistili, že na parkovišti úřadovali zloději. Zmizel vozík, který patřil jednomu z nejlepších českých invalidních sportovců Bohuslavu Dvořákovi. Zloděj ukradl i náhradní kola a další věci. Škoda je vyčíslena na 170 tisíc korun.

„Volali jsme policii, která mimo jiné prověřila i kamery, které jsou na ubytovně umístěny. Bohužel to nevedlo k výsledku,“ říká okradený sportovec, kterého osud připravil o jednu nohu. Přesto se s životním údělem vypořádal a je mimo jiné členem české florbalové reprezentace, vicemistrem ČR a držitelem stříbrné medaile z Paragames v roce 2013.

Vozík se nedá zpeněžit

„Je to hyenismus nejhrubšího zrna,“ řekl spoluorganizátor sobotního florbalového zápasu Petr Koutný.

Kromě policistů se do vyšetřování dali i kamarádi a kolegové okradeného muže. „Pátrali jsme v okolí, ptali jsme se například bezdomovců, kteří se v okolí pohybovali, ale bohužel bez výsledku,“ řekl Koutný.

Foto: Archiv Bohuslava Dvořáka, Právo

Bohuslav Dvořák na archivním snímku během zápasu na ukradeném vozíku.

Bohuslav Dvořák nakonec se svým týmem sobotní zápas odehrál. „Měl jsem půjčený vozík od kluků z Ostravy,“ řekl sportovec, který tento týden odjíždí na soustředění reprezentace a za měsíc pak na mezinárodní turnaj do Švýcarska.

Jeho kolegové nyní chtějí uspořádat i finanční sbírku na nákup nového vozíku. Dvořák ale doufá, že vozík se nakonec přece jen najde, jen co zloději zjistí, že se nedá zpeněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám