Hlavní obsah

Hrdina z Uherského Brodu: Vzal židli a přetáhl střelce, pak rukojmí utekli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Úterní masakr v uherskobrodské restauraci má i svého hrdinu. Jiří Nesázel byl spolu se dvěma kamarády zrovna na obědě, když tam 63letý Zdeněk Kovář vběhl a začal střílet. Mladík ovšem využil chvíle, kdy přebíjel zbraň, praštil muže židlí a spolu se dvěma hosty utekl.

Tragédie v Uherském Brodě má svého hrdinu: Jiří Nesázal svým jednáním zachránil tři životyVideo: TV Nova

 
Článek

Rozhovor se 24letým mladíkem přinesla TV Nova. „Přišel jsem s kamarádem do restaurace na oběd a z ničeho nic tam vtrhl týpek, který vytáhl zbraně a začal chladnokrevně střílet po lidech,“ vylíčil začátek masakru Jiří Nesázel.

Okamžitě se schoval pod stůl a čekal, jak se bude událost vyvíjet. „Byly to jenom sekundy, viděl jsem, jak stoly padaly, lidi křičeli a střelbu, hlavně tu střelbu,“ řekl.

„Už jsem si myslel, že jsem mrtvý, že jsem to někde koupil. Najednou ale bylo ticho, možná přebíjel, tak jsem musel jednat. Uchopil jsem židli a rozběhl jsem se proti němu,“ pokračoval.

Židlí Kováře zasáhl do krku a umožnil tak sobě a dvěma dalším lidem utéct. „Sám jsem se divil tomu, že jsem tak jednal, asi to byl pud sebezáchovy,“ uzavřel mladík.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Uherském BroděVideo: Pro Novinky Lukáš Jurčička, Novinky

Střelec vnikl do restaurace Družba v úterý kolem 12.30 hod. a zastřelil sedm mužů a jednu ženu. Pak zavolal do TV Prima, aby na svůj čin upozornil, a o několik desítek minut později se zastřelil. Terčem útoku se stala také účetní, která utrpěla těžké zranění. Nyní je mimo ohrožení života v nemocnici.

Jediný, kdo střelbu přežil bez zranění, byl host restaurace, který se skoro na dvě hodiny ukryl na WC. Zachránilo se také osm lidí, kteří utekli zadním vchodem. Útočník si na začátku roku obnovil zbrojní průkaz, který měl vydaný od roku 2000. Jeho příbuzným se to ale nelíbilo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám