Hlavní obsah

Řidička se řítila Prahou v protisměru. Naměřili jí dva a půl promile

Novinky, kre
Praha

V protisměru a navíc vysokou rychlostí projíždělo v noci na úterý osobní auto pražskou Türkovou ulicí. Strážníci, kteří vozidlo zastavili, zjistili, že jeho řidička je opilá.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá řidička jela v protisměru Video: MP Praha

 
Článek

V protisměru přijíždělo auto od ulice Spořilovská v Praze 11. I když po chvíli přejelo do správného směru jízdy, bylo vidět, že jeho řidič jede nejistě. Strážníci se proto domnívali, že by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog.

„Hlídka proto ihned vozidlo zastavila a už na první pohled bylo jasné, že řidička je zjevně pod vlivem alkoholu. Žena se chovala dezorientovaně, špatně artikulovala a byl z ní cítit alkohol,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čihák.

Domněnky strážníků se potvrdily. Ženě naměřili 2,46 promile. „Hlídka ženu, která nebezpečně hazardovala se svým životem i životy ostatních účastníků silničního provozu, omezila pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě,“ dodal Čihák.

Auto bylo viditelně označeno pruhy taxislužby na dveřích, podle městské policie ale ve chvíli, kdy je žena řídila, neplnilo funkci taxi, protože nemělo na střeše umístěnou svítilnu. Ve voze se nikdo kromě řidičky nenacházel.

Případ nadále řeší policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám