Hlavní obsah

Obilí do Rajhradu nedorazilo, kamión se cestou převrátil

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivín

V trávě na náměstí v Podivíně na Břeclavsku namísto v Rajhradu skončil náklad ječmene. V pondělí dopoledne se před půl desátou hodinou obilí vysypalo z převráceného kamiónu.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Převrácený kamión v Podivíně

Článek

Jeho řidič pravděpodobně vjel do křižovatky v ostré levotočivé zatáčce příliš rychle a odstředivá síla, působící na sypký náklad, se postarala o další. Souprava skončila na pravém boku. Řidič vylezl z převráceného tahače Volvo bez zranění.

I když převrácený tahač s návěsem skončil mimo vozovku, měla nehoda značný vliv na provoz. Z tahače unikla na silnici podstatná část z osmdesátilitrové nádrže na hydraulický olej a hasiči museli místo sanovat zásypem ze sorbentu.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Převrácený kamión v Podivíně

Ke zvednutí převráceného tahače s návěsem a naložení vysypaného obilí musí přijet další technika. Samotné práce budou mít vliv na dopravu, v době zvedání bude výrazně omezena až zastavena. Příčiny nehody i výši škody šetří policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám