Hlavní obsah

Dívka z Prahy svolala přes Facebook party, přišlo 60 neznámých lidí a zdemolovali dům

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Šestnáctiletá slečna z Prahy využila o uplynulém víkendu svérázným způsobem volný rodinný dům bez rodičů. Na Facebooku umístila pozvánku, na které zvala na party. Přišlo šedesát lidí, které neznala, a ti celý dům zdemolovali.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Party svolala mladá organizátorka na 31. ledna do domu v pražských Kunraticích. Z šedesáti lidí, kteří lákavé nabídce neodolali, znala pouze tři. Večer se slibně rozjel, alkohol tekl proudem a podle policie ani o drogy nebyla nouze. Do půlnoci to byla obyčejná party.

„Po půlnoci se strhlo nekontrolované řádění několika účastníků této party. Přitom posprejovali vnější fasádu domu, poškodili vnitřní omítky v obývacím pokoji od míče a blíže nezjištěného předmětu, zničili omítky zdi na chodbě a na schodišti típáním nedopalků cigaret, poškodili omítky zdi na toaletě, popsali a postříkali barvou ve spreji koupelnu a barvu nastříkali i na nábytek,“ vylíčil ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

Policie hledá účastníky

To nebylo všechno. V obýváku někdo navíc vystříkal celý práškový hasicí přístroj a rozbil křišťálový servis. Škodu majitelé předběžně vyčíslili na půl miliónu korun.

Policie vyzývá účastníky této nepovedené akce, aby se ozvali. Dále prosí i další svědky, kteří mají informace o party, aby předali své poznatky na lince 158. Celý případ vyšetřují kriminalisté jako trestný čin poškození cizí věci.

„Závěrem je třeba zmínit, že při pořádání podobných oslav a psaní pozvánek na sociální síť je nutné dbát opatrnosti, koho si zvete do svého obydlí. V případě, že pak na místě dojde k protiprávnímu jednání ze strany těchto účastníků, volejte linku 158,“ upozornil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám