Hlavní obsah

Policisté z Jaroměře čelili útoku rozzuřené jalovice

– Jaroměř
Právo, Ludmila Žlábková

Jako na Divokém západě si v pondělí dopoledne mohli připadat policisté, kteří zasahovali u Jasenné nedaleko Jaroměře na Náchodsku. Na pomoc je přivolala majitelka stáda skotu s tím, že jí utekla z ohradníku jalovice.

BEZ KOMENTÁŘE: Jalovice se rozběhla na policistuVideo: Policie ČR

 
Článek

„V 10 hodin dopoledne jsme přijali oznámení. Dvoučlenná hlídka našich policistů tedy na nic nečekala a vyjela po jalovici pátrat. Skutečně ji našli, jak se nerušeně procházela poblíž polní cesty,“ uvedla krajská policejní mluvčí.

Zásah ovšem nálezem ztraceného zvířete nekončil, naopak ty nejdramatičtější chvíle teprve měly nastat.

„V okamžiku, kdy jeden z policistů vystoupil z auta, jalovice se rozběhla přímo proti služebnímu autu, rohem prorazila čelní sklo a mohutným tělem poškodila celou přední část vozidla i kapotu. Policista, který byl v danou chvíli mimo auto, se na poslední chvíli stihl před rozběsněným dobytkem schovat,“ dodala mluvčí.

Potom, co zvíře napáchalo škodu za zhruba 70 tisíc korun, v klidu odkráčelo.

Do pátrání po jalovici byli zapojeni i hasiči a strážníci Městské policie Jaroměř. Nalezena byla krátce před 13. hodinou zaklíněna v potoce. Pod dohledem majitelky ji společnými silami policisté a hasiči vyprostili a chovatelka si ji živou a zdravou odvedla domů.

„Vzhledem k tomu, že k události došlo mimo komunikaci, nejedná se o dopravní nehodu, ale o škodní událost, jejíž následky bude Policie ČR řešit s majitelkou zaběhnuté jalovice,“ uzavřela Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám