Hlavní obsah

Mladíci v Praze napadli policistu jeho vlastním obuškem, zachránil se střelbou

– Praha
Novinky, ok, jap

Dva mladíci ve věku 24 a 26 let si v noci na čtvrtek zřejmě chtěli vyřídit účty s 37letým policistou, který zrovna venčil psa v pražských Holešovicích. Napadený strážce zákona musel nakonec vystřelit do vzduchu. Podle informací Novinek byli útočníci v minulosti stíháni v souvislosti s drogami.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista v civilu přišel o obušek, pak musel stříletVideo: Policie ČR

 
Článek

Policista procházel kolem půl jedenácté večer Plynární ulicí, když ho poblíž hudebního klubu potkali dva opilí mladíci, kteří ho znali. Muže zákona začali urážet a nadávat mu, že pracuje jako policista. Následně ho napadli.

Na svou obranu použil nejprve teleskopický obušek, kterým dvojici udeřil. Poté mu ho však útočníci vzali. Napadenému proto nezbylo nic jiného než vytáhnout svou soukromou zbraň a vystřelit do vzduchu.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilci napadli policistu v civilu, incident ukončila až střelbaVideo: Novinky

Zranění utrpěli všichni účastníci potyčky. „Do nemocnice jsme převáželi všechny tři muže. Jednoho s úrazem zad do vojenské nemocnice, zbývající dva mladíky s úrazem hlavy do Nemocnice Na Františku. Žádné zranění nebylo život ohrožující,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

„Útočníci byli poté převezeni na služebnu. Dechová zkouška ukázala u jednoho z nich téměř dvě promile, druhý měl skoro jednu promile. I když policista nebyl ve službě, hrozí jim za trestný čin násilí proti úřední osobě šest let vězení, protože na něj útočili pro výkon jeho povolání,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám