Hlavní obsah

Chlapci pomohli známému při epileptickém záchvatu, ukradli mu ale 40 tisíc

– Valašské Meziříčí
Právo, Jiří Růžička

S notnou dávkou hyenismu si počínali dva čtrnáctiletí chlapci z Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Okradli o 40 tisíc korun svého jednadvacetiletého známého ve chvíli, kdy prodělával epileptický záchvat. Před tím ho už se zjevnými potížemi doprovodili do jeho bytu a zavolali k němu záchranku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Valašskomeziříčští policisté ustanovili v těchto dnech dva hochy ve věku 14 let z Valašského Meziříčí, kteří ukradli z bytu mladíka přes 40 tisíc korun v době, kdy měl zrovna epileptický záchvat. Jedenadvacetiletý mladík oba hochy od vidění zná, občas se s nimi stýká, byli už i u něj doma,“ informovala v úterý mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Minulý pátek, když byl s nimi ve městě, tak se mladému muži udělalo špatně, a proto se rozhodl jít domů. Oba hoši šli s ním. Mladík otevřel dveře bytu a pak upadl na zem, jelikož na něj přišel epileptický záchvat. Jeden z chlapců přivolal rychlou záchrannou službu. Ovšem než záchranka přijela, odcizil každý z obálky ve skříni v bytě několik tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Vybrali i pokladničku

Hoši přibrali ještě nějakou stovku z peněženky na stole a rovněž vybrali pokladničku v pokoji, kde bylo něco přes tisíc korun. Pak ještě před příjezdem záchranářů z bytu odešli.

Když se mladík po epileptickém záchvatu probral, v bytě už nikdo nebyl. Uslyšel přijíždějící sanitku, a proto vyšel ven, kde viděl zdravotníky, kteří ho odvezli do nemocnice. Po ošetření se vrátil domů, kde zjistil, že mu ze skříně zmizely peníze.

„Valašskomeziříčští policisté oba hochy v pondělí vyslechli. Chlapci přiznali, že peníze ukradli. Uvedli, že se na krádeži předem domluvili. Věděli, kde má mladík peníze uschované, jelikož si šel do skříně pro peníze před odchodem do města. Když pak dostal záchvat, tak využili situace a kradli. Hoši část peněz utratili prý v pizzerii, cukrárně a čajovně, jeden z nich si koupil nové kalhoty. Část peněz dali údajně svým matkám, kterým prý stačilo vysvětlení, že hoši peníze našli. Okradenému mladíkovi jsme zpět vrátili jedenáct tisíc korun, které se policistům podařilo u hochů zajistit,“ uvedla Lenka Javorková.

Případ dostane na stůl soud pro mládež, který rozhodne o uložení výchovného opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám