Hlavní obsah

Rusové v mercedesu hrozili v centru Prahy chodci pistolí

Novinky, ok, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dva Rusové ohrožovali z jedoucího auta ve středu odpoledne v centru Prahy kolemjdoucího muže pistolí. Přivolaní policisté je chvíli poté dopadli a zjistili, že zbraň je plynová.

BEZ KOMENTÁŘE: Odtah mercedesu v LazarskéVideo: Novinky

 
Článek

Muž zavolal na tísňovou linku policie krátce před 14. hodinou s tím, že nějací muži jej na Karlově náměstí z jedoucího mercedesu ohrožovali zbraní. Udal také směr, kterým jeli, a to k Lazarské ulici.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zajištěné auto

„Hlídka byla na místě téměř okamžitě, mercedes zastavila a muže zadržela. V autě pak policisté našli plynovou zbraň,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Novinky

Cizinci skončili v poutech

Zásah v Lazarské ulici Novinkám popsala svědkyně: „Na zemi leželi dva muži a zatýkala je policie. Fialový mercedes byl zatarasený asi pěti nebo šesti policejními auty.”

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté zadrželi cizince, kteří ohrožovali chodce zbraní

Cizinci jsou nyní u výslechu. Jestli budou z něčeho obviněni, rozhodnou kriminalisté v nejbližších hodinách.

Během zásahu policistů nejezdily v místě tramvaje ani auta. „Tramvaje jezdily přes Národní třídu. Než byla doprava přes Lazarskou ulici obnovena, trvalo to něco přes půl hodiny. Čekalo se totiž na odtahový vůz, který mercedes odvezl,” dodala svědkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám