Hlavní obsah

Celníci našli na Zlínsku 500 lahví absinthu s metanolem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Zlínští celníci našli při nedávné kontrole 500 lahví absinthu společnosti Vapa Drink, které podle nich obsahovaly 30 procent jedovatého metanolu.

Foto: Celní správa

Nalezený alkohol obsahoval 30 procent metanolu

Článek

Lahve celníci našli ve spolupráci s provozovatelem průmyslového areálu v Bystřici pod Hostýnem.

„Na nebezpečnost lihovin, jejichž výrobcem měla být společnost Vapa Drink, s. r. o. upozorňovaly státní orgány již v průběhu tzv. metanolové aféry. Současný nález svědčí o tom, že veřejnost by měla být při nákupu a konzumaci lihovin i nadále velmi obezřetná,“ uvedl ve středu mluvčí celníků Jiří Barták.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bližší informace o nálezu Celní správa zveřejní ve čtvrtek.

Metanolová aféra vypukla v září 2012. Jen do konce téhož roku zemřelo po vypití jedovatého alkoholu několik desítek lidí. Další lidé mají po požití směsi doživotní následky.

V aféře je několik desítek obžalovaných. Proces s hlavní zlínskou větví skončil v květnu, kdy údajní dva hlavní míchači Rudolf Fian a Tomáš Křepela dostali doživotí. Další obžalovaní se zpovídají u soudů v celé republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám