Hlavní obsah

V Praze řádí lupič se samopalem

Novinky, mik
Praha

Neznámý muž přepadl s dlouhou střelnou zbraní v batohu jeden z bankovních domů v Praze 7. Celá událost se odehrála minulý pátek, kdy muž požadoval vydání hotovosti. Tu však banka neměla k dispozici. Další vyšetřování ukázalo, že pachatel vyloupil koncem srpna sexshop v Plzeňské ulici. O událostech informovala ve středu mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení v Plzeňské ulici Video: Policie ČR

 
Článek

Policie uvedla, že stejný muž přepadl letos v neděli 24. srpna pobočku řetězce s erotickým zbožím v ulici Plzeňská v Praze. Po příchodu do obchodu se obsluhující prodavačky zeptal, kde jsou DVD. „Když mu žena ukázala místnost, vyndal dlouhou střelnou zbraň, s největší pravděpodobností samopal. Se slovy: ,Lehni na zem a kde máš peníze‘ ji přinutil si lehnout,“ řekla Jeřábková.

Lupič ji ještě poté vyzval, aby otevřela pokladnu. Následně si musela znovu lehnout na podlahu. Prodavačka ze strachu o život splnila všechny požadavky. Zloděj si kromě hotovosti odnesl také služební mobil. Muž stihl ženu varovat, že se na něj nemá dívat a nesmí dávat nikomu jeho popis.

Foto: Policie České republiky

Neznámý pachatel přepadl s dlouhou střelnou zbraní v batohu jeden z bankovních domů na Praze 7.

„Pachatel je ve věku kolem 40 let, vysoký asi 185 až 190 cm, mohutnější postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do světle modrých džínových kalhot, bundy s kapucí a světlými lemy okolo rukávů a pasu, na nohou měl sportovní boty v černočerveném provedení. Na zádech nesl tmavý batoh s nápisem Certina,” sdělila Jeřábková.

Policie žádá veřejnost o doplňující informace, které by pomohly odhalit skutečnou totožnost pachatele. V případě nových poznatků kontaktujte policii na bezplatné tísňové lince 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Zločince by se nikdo neměl pokoušet zadržet, s největší pravděpodobností je totiž ozbrojený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám