Hlavní obsah

Osobní vlak projel v Praze na červenou na slepou kolej a vykolejil, tři zranění

Praha
Aktualizováno

Vlak jedoucí z Nučic na nádraží v Praze-Smíchově projel v pondělí ráno na červenou a dostal se na slepou kolej, kde vykolejil. Tři ženy se lehce zranily.

BEZ KOMENTÁŘE: Na smíchovském nádraží vykolejil vlakVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se odehrála přímo na nádraží v 9.28.

„Osobní vlak projel návěstidlo zakazující jízdu s tím, že následně došlo ke srážce se zarážedlem kusé koleje, jeho projetí a vykolejení vlaku,“ informoval Novinky mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Doplnil, že po srážce vlak vykolejil jednou nápravou. Škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun. Příčiny nehody inspekce zjišťuje.

„Při nehodě se lehce zranily tři ženy. Po akutním ošetření byly se zhmožděninami nohou a hlavy převezeny do motolské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová s tím, že nikdo další zraněn nebyl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vykolejený vlak na nádraží Praha-Smíchov

Vlak nedobrzdil při dojezdu do cílové stanice, sdělila ČTK mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Nehoda neměla vliv na provoz na smíchovském nádraží, nevyjel ale spoj, který měl využít vykolejený motorový vůz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám