Hlavní obsah

Řidiče BMW ze Smíchova obvinili ze tří trestných činů, měl být pod vlivem drog

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští detektivové obvinili Marka P., který měl usmrtit vozem BMW 21letou ženu na pražském Smíchově, ze tří trestných činů. Zvýšili také trestní sazbu, která mu za ně hrozí, a to na osm let. Podle svědků navíc řídil pod vlivem drog.

Foto: Novinky

Nehoda se stala na náměstí Kinských v Praze.

Článek

„Mladý řidič nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci o třetí odstavec trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což v tomto případě hrozí až osmileté vězení,“ informovala ve středu odpoledne mluvčí policie Jana Rösslerová.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

Policie dosud informovala, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu a návykové látky. Vycházela totiž z prvotních testů. Podle svědeckých výpovědí byl řidič pod vlivem drog, nicméně kriminalisté čekají na výsledky toxikologického vyšetření moči mladého řidiče.

Z evidencí muži zákona zjistili, že soud mu v minulosti uložil podmínku za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a správní orgán mu zakázal řízení kvůli jízdě pod vlivem návykové látky.

Policie hledá svědky

„V souvislosti s touto nehodou žádají detektivové osoby, které mezi úterní půlnocí a půl pátou ranní byly s tímto mladíkem v kontaktu, komunikovaly s ním nebo s ním dokonce trávily noc, aby kontaktovaly tísňovou linku 158 a poskytly tak důležité svědectví k tomuto případu,“ požádala Rösslerová.

Foto: praha.eu

Situace krátce po nehodě zaznamenaná městskými kamerami

Nehoda se odehrála v úterý po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním.

Policie v úterý odpoledne zveřejnila fotografii Marka P. a požádala o pomoc při pátrání. Uvedla přitom, že muž má jako poznávací znamení tetování Smíchov a Black Sheep. Mladík se kolem osmé hodiny večer přihlásil na jedné z policejních služeben sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám