Hlavní obsah

Za peníze školky si ekonomka zaplatila dům i dluhy

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Kriminalisté stíhají pro zpronevěru bývalou ekonomku jedné z mosteckých mateřských škol. Z účtů školky během několika let převedla pro svoji potřebu 5,5 miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zjistili jsme, že provedla dohromady víc než 1400 převodů z účtu školky na svůj bankovní účet a na účty svých rodinných příslušníků. Později přímo z bankovního účtu školky platila i společnostem, u kterých měla půjčky," řekl komisař krajského oddělení hospodářské kriminality František Horáček. Žena z peněz platila svoje dluhy a zvyšovala si životní úroveň.

„Mimo jiné si koupila rodinný dům, který si upravila, pořídila si i podíl na družstevním bytě," doplnil Horáček. Nemovitosti policie v rámci trestního řízení zabavila.

Zřizovatelem mateřské školy je mostecký magistrát. Podle mluvčí Aleny Sedláčkové už žena ve školce nepracuje. „Ve chvíli, kdy se objevilo podezření, že vyváděla peníze pryč, s ní byl ukončen pracovní poměr," doplnila Sedláčková.

Ženě hrozí za zpronevěru pět až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám