Hlavní obsah

Děti se snažily lopatou a rýčem vloupat do domku, neměly ale dost síly

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Vybaveni lopatou a rýčem se vydali krást do areálu mateřské školy v Přerově tři hoši ve věku 10 až 13 let. Utekli ještě před příjezdem hlídky městských strážníků, které na ně upozornil náhodný svědek. Brzy však byli dopadeni.

Foto: MP Přerov

Nástroje, s nimiž se školáci vydali na lup.

Článek

Případ se stal v pondělí odpoledne, městská policie o něm informovala ve středu. „Svědek oznámil na tísňovou linku, že právě viděl tři mladíky, kteří vnikli do areálu mateřské školky a snaží se dostat do zahradního domku. Na místo vyjela motohlídka, která tu již žádné osoby nenašla, ale zjistila stopy po páčení na dveřích domku a další poškození,“ řekl Právu zástupce ředitele Městské police v Přerově Miroslav Komínek.

Foto: MP Přerov

Školáci při pokusu o vloupání poškodili vstupní dveře do zahradního domku.

Hlídka nedaleko objevila nástroje, kterými se výlupci pokoušeli dostat dovnitř. Jak se ukázalo, bylo zabezpečení nad jejich síly, a proto tam lopatu rýčem zanechali a utekli.

„Hlídka začala pročesávat okolí školky a v nedaleké ulici nalezla trojici, která odpovídala popisu pachatelů,“ uvedl Komínek. Všichni tři se podle něj přiznali. Případ si převzala Policie ČR, ale vzhledem k věku pachatelů jim trestní postih nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám