Hlavní obsah

Agresivní pacient vytrhl ochrance nemocnice v Ostravě pistoli a střílel po ní

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S pistolí patřící ochrance napadl v úterý dvaatřicetiletý pacient psychiatrie čtyřiapadesátiletého pracovníka ostrahy Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Policisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala krátce před 12. hodinou přímo ve FNO. „Pacient na oddělení psychiatrie napadl pracovníka ostrahy, kterého přivolal lékař. Při incidentu vzal podezřelý legálně drženou střelnou zbraň zaměstnance ostrahy,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž se nespokojil pouze s výhrůžkami, ale z pistole dokonce vystřelil. Pak se naštěstí pracovníkovi ochranky podařilo pistoli pacientovi vytrhnout.

„Při události nedošlo ke zranění, policisté zajistili zbraň i střelivo, stejně jako další stopy. Ke zkoumání budou přibráni znalci. Dvaatřicetiletý muž byl následně hospitalizován ve specializovaném zdravotnickém zařízení,“ doplnila.

Mluvčí FNO Tomáš Oborný Právu útok na psychiatrickém oddělení potvrdil. „Je to nešťastná záležitost, jednalo se o atak extrémně agresivního pacienta, naštěstí se ho podařilo i pomocí přivolaných policistů zpacifikovat,“ uvedl a dodal, že agresivita mezi pacienty bohužel v poslední době stoupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám