Hlavní obsah

Problémy uchazečů o práci policisty: Neuběhnou ani kilometr a jsou závislí na rodičích

– Brno

Nejen špatná fyzická kondice, ale také poměrně velká závislost na rodičích a tedy nedostatečná psychická vyzrálost jsou problémem uchazečů o práci u policie. Jsou to hlavní důvody, proč jihomoravská policie přijme při přijímacích testech z každých deseti uchazečů jen dva. Letos zvýší počet zaměstnanců o 77, a to na celkových 3517 policistů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

"Na to, že nám po kilometrovém běhu někteří uchazeči při přijímacích testech kolabují, jsme si už zvykli. Stále více se ale setkáváme s tím, že jsou nesoběstační," uvedl jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Příkladem je podle něj sedmadvacetiletý muž, jehož musela kvůli nemoci z účasti na přijímacím pohovoru omlouvat telefonicky matka.

Jiná matka zase telefonovala jednomu z velitelů jihomoravské policie v uplynulých dnech s výtkou, proč její osmnáctiletá dcera nebyla přijata do řad policie, když "přeci byla na testy připravena".

"Odmítnutí uchazeči si mohou přijímací testy po dvou letech zopakovat. Možná uspějí. Někteří tuto dobu rozhodně potřebují, aby psychicky zcela vyzráli," dodal Tržil.

Policie přijme letos v Jihomoravském kraji do svých řad ještě 67 policistů. Celkem byl k 1. lednu 2014 navýšen počet zaměstnaneckých tabulkových míst jihomoravské policie o 77 na 3517 míst. S dalšími nástupy počítá Tržil k 1. srpnu a k 1. listopadu. Noví policisté posílí po absolvování ročního školení a výcviku oddělení na Blanensku, Vyškovsku, Brněnsku a v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám