Hlavní obsah

Vétřieska trčela nosem nahoru, na kola ji vrátili po třech hodinách

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Nosem hodně nahoru se v neděli pyšnila klasická vétřieska, autojeřáb V3S, ve Valašské Polance na Vsetínsku. Byl to sice neobvyklý pohled, ale například pro hasiče to znamenalo dost práce s vyproštěním a uvedením stavu do pořádku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda klasické vétřiesky na Valašsku

Článek

„Krátce po deváté hodině ráno byli hasiči ze stanice Vsetín povoláni k nehodě autojeřábu na stavbě v obci Valašská Polanka, ze kterého unikaly pohonné hmoty. Velitel po příjezdu na místo potvrdil, že se jedná o nehodu autojeřábu AD 080 na podvozku Praga V3S, který se při provádění prací převrátil do výkopu,“ informoval Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda klasické vétřiesky na Valašsku

„Řidič byl po nehodě zraněn, na místě byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Únik provozních kapalin byl okamžitě zachycen a likvidován pomocí sorbentů. Vzhledem k situaci a poškozené nádrži bylo nutné autojeřáb okamžitě vyprostit, aby nebyl únikem ohrožen blízký potok a spodní vody. Na místo proto vyjel vyprošťovací jeřáb hasičů ze stanice Otrokovice,“ řekl Řezníček.

Hasičům trvalo dlouhé tři hodiny, než se podařilo V3S postavit zpět na kola.

Foto: HZS Zlínského kraje

Postavit vétřiesku na kola trvalo dlouhé tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám