Hlavní obsah

Policií pronásledovaný motorkář se pokoušel přeplavat Labe a začal se topit

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Více než 25 kilometrů pronásledovali ve čtvrtek policisté motorkáře na Kawasaki ZX. Jeho útěk byl natolik zběsilý, že se pokusil po odložení motorky přeplavat i Labe. Své síly ale přecenil a muži zákona ho museli zachraňovat před utopením. U sebe měl víc než dva tisíce zřejmě tablet extáze.

Motorkář utíkal před policií, pak se topil v LabiVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelého motorkáře si hlídka všimla v ulici Poděbradská v Praze. Ten se okamžitě otočil a začal ujíždět ven z metropole. Nevšímal si výzev k zastavení, ani tachometru, který mu místy ukazoval až 200 km/h. Ohrožoval chodce i řidiče, kteří museli uhýbat na krajnici a do příkopu.

Foto: Policie ČR

Řidič se snažil ujet na kawasaki

Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové řidič využil dobré znalosti Čelákovic, kam po mnoha kilometrech dojel, a utekl po svých za průchodem pod železniční tratí. Policisté, kteří našli jen odstavený motocykl, začali ihned s pátráním. S pomocí rybáře brzy spatřili prchajícího řidiče s batohem na zádech.

„Tomu už ale zahradilo cestu další policejní vozidlo. Muž se však nehodlal policistům vzdát, seběhl stráň a vrhl se do Labe. Situaci však podcenil, speciální oblečení a obuv rychle nasákla vodou, a motorkář se začal topit,“ popsala mluvčí policistů.

Foto: Policie ČR

Policisté našli dva tisíce tablet

Když ho chtěl jeden ze strážců zákona zachránit, mladík se s ním začal prát. Nakonec se ho přeci jenom podařilo dostat na břeh, kde se ukázalo, že uprchlíkem je 25letý mladík s platným zákazem řízení.

To ale nebyl jediný jeho prohřešek. „Hlídka nalezla v jeho batohu více jak dva tisíce tablet bílé barvy. Vzhledem k uvedeným skutečnostem si „piráta silnic“ převzali místně příslušní policisté. Případem se budou zabývat i středočeští kriminalisté,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Mladíka vytáhli z vody a zadrželi.

Reklama

Výběr článků

Načítám