Hlavní obsah

Obří varna pervitinu na Karlovarsku připomínala továrnu

– Karlovy Vary
Právo, vor

Malou továrnu připomínala varna pervitinu, kterou policejní tým zaměřený na odhalování drogové kriminality Krystal odhalil ve středu večer v objektu bývalých technických služeb v Sadově na Karlovarsku. Policisté na místě zajistili desítky kilogramů drogy a dalších chemikálií, ze kterých se pervitin vyrábí. V souvislosti se zásahem byli zadrženi tři Vietnamci, kterým teď hrozí až deset let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka v domě, kde se vyráběl pervitinVideo: Policie ČR

 
Článek

„Varna připomínala malou továrnu na výrobu pervitinu, ve které jsme zajistili desítky kilogramů drog, jejichž cena se pohybuje v řádu desítek miliónů korun,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské kriminality karlovarské krajské policie Jiří Vopálenský. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili velkovýrobnu pervitinu

„Jedná se o největší varnu pervitinu, která byla v Karlovarském kraji objevena. Pervitin z této varny končil nejenom na české drogové scéně, ale směřoval i do Německa,“ uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality karlovarské krajské policie Jaroslav Severa.

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili velkovýrobnu pervitinu

Podle vedoucího policejního týmu Miroslava Gonoše se drogy ve varně vyráběly nejméně půl roku. „Na místě jsme zajistili několik zařízení k výrobě pervitinu. V rozsáhlém objektu byla varna důmyslně vybudována, aby ji nebylo vidět ani cítit. Objevili jsme v objektu přípravnu na výrobu drog, samotnou varnu, místnost, kde se pervitin dokončoval, a rovněž jeho sklad,“ popisoval Gonoš.

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili velkovýrobnu pervitinu

Policejní zásah, kterého se zúčastnilo kolem čtyřiceti policistů a další tři družstva hasičů, trval od středečního večera až do osmé hodiny ráno ve čtvrtek. Policisté museli odvézt obrovské množství zařízení dvakrát nákladním vozidlem. Zadržení Vietnamci jsou v policejní cele a čekají na obvinění. Pak se bude rozhodovat o uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám