Hlavní obsah

Muž z Hronova, kterého omylem postřelila známá, zemřel

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Třiačtyřicetiletý muž z Hronova, kterého v sobotu ráno přivezla záchranka se střelným zraněním hlavy do královéhradecké nemocnice, svůj boj o život prohrál. Zemřel během nedělního dopoledne. Policisté nyní obvinili jeho o šest let mladší známou, která mu zranění způsobila, ze zabití z nedbalosti. Za to jí hrozí až tříleté vězení.

Článek

„Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že muž se svojí známou popíjeli společně v jednom z hronovských barů. Potom se přesunuli k ženě domů. Ačkoliv muž nebyl držitelem zbrojního průkazu, měl u sebe krátkou střelnou zbraň patřící jeho rodinnému příslušníkovi. Začali se zbraní manipulovat a muž prý ženu ujišťoval, že není nabitá. V okamžiku, když z pistole vyšla rána, mířila žena, bohužel, poškozenému na hlavu,“ uvedla na vysvětlenou krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

V době zadržení byla žena pod vlivem alkoholu, policisté jí naměřili 2,2 promile alkoholu.

„Poté co vystřízlivěla, s kriminalisty spolupracovala a k jednání se doznala,“ dodala Ježková. K činu došlo v domě při hlavní silnici a kromě obou účastníků, kteří nejsou v příbuzenském stavu, nebyl tragické události přítomen žádný svědek.

„Nejedná se zdaleka o první tragédii tohoto druhu. Opakovaně a důsledně apelujeme na všechny držitele zbraní, aby je nikdy nenosili do společnosti, kde se popíjí alkohol. Zároveň nikdy nesmí půjčit zbraň nikomu, kdo nemá k jejich používání potřebné oprávnění,” zdůraznila policejní mluvčí.

„Zbraň a alkohol mohou být, jako v tomto případě, smrtelná kombinace,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám