Hlavní obsah

Jsem Bond a točím tu klip s Bílou, vysvětloval řidič. Skončil v Bohnicích

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kuriózní případ řešila v úterý odpoledne policejní hlídka v pražské Krči, která zadržela řidiče jedoucího v technicky naprosto nevyhovujícím volkswagenu s modrým majákem. Když jim 63letý motorista vysvětloval, kým je a jaké má poslání, museli se policisté chvílemi královsky bavit. Zadrženého muže nakonec eskortovali do psychiatrické léčebny v Bohnicích, řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Vozidlo svérázného řidiče nemělo v pořádku technický stav

Článek

Muž se policistům představil nejprve jako Bobby Brown, záhy ale na identitu změnil a prohlásil, že je James Bond. Modrý maják mu prý povolil „policejní generál“.

Hlídce zároveň vysvětlil, že na místě zrovna natáčí videoklip s Lucií Bílou a Petrem Hapkou. Na dotaz, kde zrovna zmínění umělci jsou, ukázal do auta na beznohou figurínu na sedadle spolujezdce a škrabošku v zadní části vozu. Muž velmi spěchal, protože byl podle svých slov zrovna na cestě do Kyrgyzstánu, kam jel natáčet reklamu pro automobilku Hyundai.

Foto: Policie ČR

Beznohá figurína na sedadle spolujezdce byla podle řidiče Lucie Bílá

Indiáni ho naučili léčit rakovinu

„Vozidlo nemělo zrcátko a přední světlo a řidič nebyl schopen předložit řidičský průkaz,“ řekla Novinkám Rösslerová. Policisté proto jeho případ předali na příslušný magistrátní odbor, který ho bude řešit jako přestupek.

„Zároveň policisté asistovali záchranářům při převozu pána do psychiatrické léčebny v Bohnicích,“ doplnila mluvčí.

Zadržený podivín se dále policistům svěřil, že ho Indiáni v Americe naučili léčit rakovinu a leukémii. Také mu zmagnetizovali čelo, což doložil tím, že si na něm udržel krabičku cigaret.

Policisté ve voze našli také větší množství bankovek, které nejdříve považovali za padělky. Později vyšlo najevo, že jde o vietnamské pohřební peníze.

Reklama

Výběr článků

Načítám