Hlavní obsah

Chlapec, který vrazil šroubovák vychovateli do krku, je na speciálním oddělení

– Ústí nad Orlicí
Novinky, Ondřej Kořínek

Mladíci, kteří napadli vychovatele ve Výchovném ústavu v Králíkách, byli převezeni do jiných zařízení. Novinky o tom ve středu informoval právník ústavu Jan Rytíř. Mladší hoch je na speciálním oddělení v Boleticích nad Labem, kde má samostatný pokoj.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oba hoši již byli přemístěni do jiných ústavů. Mladší do Boletic nad Labem, starší do Janové,“ uvedl Rytíř s tím, že jejich ústav neučinil žádná speciální opatření, pouze na noční službě slouží dva muži.

Mladší chlapec už ve výchovném ústavu v Boleticích byl. Před dvěma roky na přání rodiny a jeho byl odtamtud převezen do Králík, aby měl k rodině blíž. „Tehdy s ním problémy nebyly,“ řekl Novinkám ředitel ústavu v Boleticích Pavel Bartík.

Podle něj je teď chlapec na oddělení pro děti s extrémními poruchami chování. Toto oddělení má pouze dvě skupiny dětí po šesti, které přes den hlídá šest a přes noc čtyři vychovatelé.

„Chlapec je momentálně na samostatném pokoji. Je to uzavřené oddělení, které má přísnější režim. Do kontaktu s ostatními dětmi nepřicházejí, mají i vlastní učebny,“ doplnil ředitel ústavu.

Obvinění ještě nepadlo  

Policejní mluvčí Lenka Vilímková informovala, že obvinění staršího, již trestně odpovědného chlapce ještě nepadlo. Kvůli jeho věku ale nebude sdělovat další informace.

Útok na vychovatele se odehrál v noci na 25. března v Králíkách na Orlickoústecku. Čtrnáctiletý chlapec vběhl v noci do klubovny a vrazil vychovateli šroubovák do krku. Vychovatelka slyšela křik a běžela se podívat, co se děje. Útočník ji povalil na zem a kopal ji do hlavy a těla. Další, 15letý mladík, se k útoku na ženu přidal. [celá zpráva]

Vychovatelce se dalšímu mladíkovi podařilo vymanit, zamkla se ve vychovatelně a zavolala policii. Mezitím již zraněný vychovatel vyšel ven z budovy, kde se jej ujali záchranáři a policie, kteří už dorazili na místo napadení. Po útoku chlapci utekli ven oknem, nicméně byli po chvíli díky bleskovému zásahu policistů dopadeni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám