Hlavní obsah

Je to nepochopitelné, komentuje novou stížnost ministryně Válkové Tykačův advokát

Praha

Nová stížnost ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) podaná v tomto týdnu k Nejvyššímu soudu ohledně porušení zákona v souvislosti se zrušením zajištění majetku miliardáře Pavla Tykače je podle jeho advokáta reakcí na fakt, že vyšetřování Tykače nepotvrdilo podíl na trestné činnosti související s CS fondy. Uvedl to v tiskové zprávě Tykačův mluvčí Jan Chudomel.

Foto: Petr Horník, Právo

Helena Válková (ANO)

Článek

„Rozhodnutí ministryně spravedlnosti podat další stížnost pro porušení zákona je těžko pochopitelné. Jde zřejmě o reakci na fakt, že dosavadní vyšetřování Pavla Tykače nepotvrdilo, že by se jakkoliv podílel na trestné činnosti související s CS fondy,“ sdělil Tykačův obhájce Jan Kocina.

Vrchní soud označil rozhodnutí policie i rozhodnutí státního zástupce o blokaci části majetku Pavla Tykače jako nezákonná a obě zrušil. První z nich již bylo potvrzeno Nejvyšším soudem.

Válková navázala na svou předchůdkyni Marii Benešovou. Benešová podala na přelomu roku dvě stížnosti týkající se Tykače. Jednu ve prospěch miliardáře, tu ovšem Válková po svém nástupu do funkce ministryně stáhla. Jak již Právo informovalo, okolnosti podání, které mohlo znamenat definitivní konec Tykačova stíhání, prověřuje policie.

Válková v nové stížnosti argumentuje údajně novou nahrávkou s jedním ze svědku, podle advokátů miliardáře už ale soudy tuto nahrávku znají.

Druhou stížnost podala Benešová v neprospěch miliardáře. Namítala v ní, že Vrchní soud v Praze svými usneseními z loňského srpna, kterými zrušil obstavení Tykačova majetku, porušil zákon. Toto podání Válková zpět sice nevzala, ale Nejvyšší soud nedávno konstatoval, že vrchní soud nechyboval. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám