Hlavní obsah

Při ujíždění před policií zabil řidič sebe i spolujezdkyni

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Smrtí 40letého řidiče a jeho spolujezdkyně skončila v neděli před půl třetí ráno havárie osobního vozu audi na Jiráskově nábřeží v Českých Budějovicích, když se šofér snažil ujet policejní hlídce, která jej stavěla pro běžný dopravní přestupek.

Foto: Policie ČR

Po nárazu do stromu zbyly z vozu jen trosky.

Článek

„Policisté vozidlo stavěli poblíž Dlouhého mostu a nic nenasvědčovalo tomu, že za pár minut dojde k tragédii. Řidič zastavil, jeden z policistů chtěl přistoupit k autu, ale v ten okamžik se šofér prudce rozjel a auto zmizelo za zatáčkou. Hlídka se ho vydala pronásledovat, ale vzápětí uviděla na silnici před sebou už jeho trosky a dvě těla ležící mimo automobil,“ popsal Právu nehodu krajský policejní mluvčí Jiří Matrzner.

Foto: Policie ČR

Ve zdemolovaném voze nebyla šance na přežití.

Dodal, že z prvních zjištění vyplývá, že automobil ve velké rychlosti narazil do stromu, odrazil se do druhého a vzápětí skončil na třetím. Policejní hlídka okamžitě přivolala záchranáře, ale muži i ženě už nebylo pomoci.

„Proč řidič zareagoval tímto způsobem, budou muset zjistit kriminalisté,“ uvedl Matzner a připomněl, že zhruba ve stejné době došlo k další závažné nehodě na Českokrumlovsku u Bujanova. Řidič BMW zřejmě nezvládl při projíždění zatáčky řízení a s vozidlem vyjel mimo silnici do pole. V převráceném autě zůstal zaklíněn. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám