Hlavní obsah

Fanoušci Brna neunesli debakl a na stadiónu v Hradišti zdemolovali záchody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Pětigólový příděl od Slovácka neunesli fotbaloví fanoušci Brna a v sobotu na stadiónu v Uherském Hradišti zdemolovali záchody. Policisté zadrželi sedm opilých mužů včetně dvou fandů domácího týmu. Škoda na zařízení se pohybuje okolo sto tisíc korun.

Článek

Už před vstupem na stadión bezpečnostní agentura několika fanouškům zabavila pyrotechniku. Hned v úvodu utkání začali příznivci Brna zapalovat transparenty a vlajky.

„Výtržnosti a poškozování věcí nabíraly na obrátkách, jak na tribuně, tak v prostorách sociálních zařízení," uvedl v neděli policejní mluvčí Aleš Mergental. Brněnští fanoušci podle něj zcela zdemolovali vybavení záchodů a kusy rozbitých záchodových mís házeli po pracovnících bezpečnostní agentury.

Poškodili i vůz pod tribunou

„Přitom došlo k poškození vozidla zaparkovaného ve vyhrazeném prostoru pod tribunou. V tomto momentu představitelé klubu požádali policii o zákrok na tribuně," řekl mluvčí.

Po zápase policisté u východu ze sektoru zadrželi tři osoby. Devětadvacetiletý muž z Brna porušil zákaz vstupu na sportovní akce a nyní je podezřelý z výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu hrozí až tři roky vězení. Další dva zadržení jsou podezřelí ze stejných trestných činů.

Kromě této trojice byli kvůli přestupkům na policii převezeni ještě další dva brněnští fanoušci. Policie zadržela i dva příznivce Slovácka, kteří během prvního poločasu údajně napadli v sektoru domácích dva fanoušky.

„Napadení muži museli být ošetřeni v nemocnici," uvedl Mergental. Oba jsou podezřelí z výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Hrozí jim až tři roky vězení a až desetiletý zákaz vstupu na sportovní akce. Fotbalisté Slovácka porazili Brno 5:0.

Reklama

Výběr článků

Načítám