Hlavní obsah

Zloděj předvedl kouzelnický trik, při němž připravil obchod o zlato za 100 tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Jediným trikem přišla prodavačka v klenotech v Mladé Boleslavi o zlaté šperky v hodnotě 100 tisíc korun. Na dokonale nacvičenou krádež dvou mužů navíc přišla až po třech dnech, kdy rozbalila uschované zboží, pro které se měli pachatelé původně vrátit. Policie žádá o pomoc při identifikaci zlodějů.

BEZ KOMENTÁŘE: Trik vychytralému zloději vyšel, odnesl si zboží za 100 tisícVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál již na začátku července minulého roku, ale policie o něm informovala teprve nyní, kdy také zveřejnila video z průběhu celé krádeže.

Muži mluvili na prodavačku ve zlatnictví v jednom z obchodních center špatnou angličtinou. Postupně si nechali ukázat a zabalit několik desítek zlatých a ocelových šperků, o které projevili zájem. Zlato s nejvyšší hmotností zloděj požadoval do jednoho sáčku, který sám ochotně zavázal. Všechny šperky pak putovaly do černé tašky.

Foto: Policie ČR

Zloději při krádeži použili doslova kouzelnický trik

„V tu chvíli se do celé krádeže zapojil i druhý, asi třicetiletý muž snědé pleti. Ten měl na hlavě bílou kšiltovku. Prodavačky se během ukládání šperků na něco zeptal řečí, které nerozuměla, a v ten moment starší muž sáhl do tašky a vytáhl balíček šperků s nejvyšší gramáží. Do tašky sáhl rukou, ve které držel černou peněženku, a kamerový záznam tak zachytil pouze šňůrku od sáčku, která v jeden okamžik visela zpoza peněženky,“ popsal další průběh mluvčí policie David Schön.

V ruce měl balíček eur 

Asi padesátiletý muž snědé pleti si chvatně nejcennější sáček strčil do kapsy a najednou údajně zjistil, že nemá dostatečnou hotovost. Požádal prodavačku, aby tašku uzavřela sešívačkou a dala ji do další tašky a taktéž ji sešila. Oba muži pak měli odejít pro další peníze.

Foto: Policie ČR

Zloději při krádeži použili doslova kouzelnický trik

„Vzhledem k tomu, že mladší z mužů držel během nákupu v ruce balíček eur ve vysokých hodnotách, nepřišel tento postup prodavačce podezřelý,“ konstatoval policejní mluvčí.

Nic netušící prodavačka uložila tašku do trezoru s tím, že se muži asi vrátí druhý den. Nestalo se tak a žena se ji rozhodla vybalit po třech dnech, kdy také zjistila, že naletěla. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Kriminalisté využili všech dostupných metod k vypátrání pachatelů, ale nebyli dosud úspěšní, proto se obrátili na veřejnost. V případě, že by někdo poznal dvojici zlodějů, nechť informuje linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám