Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič má na krku další obvinění, sražený chodec je na tom zle

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Zdrogovaný mladík, který v úterý dvakrát ujížděl policejním hlídkám, byl obviněn ze tří trestných činů. Kriminalisté ho navíc podezřívají z dalších dvou, a to v souvislosti s rozsahem zranění sraženého chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Šestašedesátiletý chodec neutrpěl pouze pohmožděniny, jak byla prvotní informace, ale mnohočetné zlomeniny, se kterými se bude léčit několik měsíců. Řidič je proto podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle něj už byl řidič obviněn z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Vyšetřovatelé měli ztíženou práci tím, že mladík byl po zadržení pod vlivem drog, a proto museli počkat s výslechem.

„Muž není v ohrožení života, ale má vážné zranění a bude muset na operaci. Má trojnásobnou zlomeninu ruky a pánevní oblasti. V nemocnici bude určitě ještě týden, rehabilitace bude nutná v následujícím půlroce. Zranění je o to vážnější vzhledem k jeho věku,” informoval Novinky mluvčí Nemocnice Na Bulovce Martin Šálek.

Naboural i dvě auta

Policejní hlídky chtěly narkomana zastavit v úterý ráno, protože měl ručně psanou SPZ a na oknech neprůhledné fólie. Při pronásledování se jim ale ztratil na dálnici D5. [celá zpráva]

Druhou příležitost dostali policisté po poledni, kdy si jeho auta všimli v ulici Freyova. Řidič začal ujíždět ulicemi Prahy, jeho chování ale tentokrát muži zákona učinili konec na Palmovce. Ještě předtím ovšem stihl srazit chodce a nabourat dvě auta.

„Po zadržení policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletý mladík ujížděl před policisty pod vlivem omamných a psychotropních látek, a to i přes to, že má vysloveny celkem tři platné zákazy řízení motorových vozidel. Navíc se jedná o osobu, která již byla v minulosti celkem devětkrát trestně stíhána,“ uvedl v úterý mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám