Hlavní obsah

Policista v Praze zadržel dva lupiče, v tramvaji je připoutal k sobě

Novinky, Jiří Forman

Policisté z 8. oddělení pražské policie pátrali v pátek celý večer po ukradených autech, když jim kolem půl sedmé na vysílačku přišlo hlášení o loupeži v klenotnictví v Bělohorské ulici. Krátce po nahlášení spatřili podezřelé osoby v tramvaji číslo 22. Reportér Novinek byl u toho.

Zadržení podezřelých v tramvajiVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Kriminalisté pronásledovali tramvaj i se dvěma muži. Jaké bylo jejich překvapení, když u nich spatřili i svého šéfa, vedoucího oddělení Pavla Justa. Tomu se podařilo oba podezřelé vypátrat jako prvnímu. V tramvaji je spoutal jedněmi želízky k sobě a čekal na příjezd kolegů.

„Pachatelé měli utíkat z místa činu za použití tramvaje, takže jsme pronásledovali tramvaj. Kolega odjel se služebním autem dál, já jsem vystoupil na zastávce a prolézal jsem tramvaje, které přijely do té zastávky. V jedné z tramvají jsem si povšiml mladíků, kteří odpovídali popisu, tak jsem je zadržel,“ řekl Novinkám Just.

V tramvaji se v době zadržení nacházelo několik cestujících. Na dlouhé přípravy nebyl čas, podezřelí u sebe měli mít pistoli. Policista tak musel okamžitě jednat.

Zbraň se sice u rusky hovořících mladíků nenašla, policisté zato v tašce jednoho z nich objevili zlaté šperky v hodnotě přes 300 tisíc korun. Našli také kladiva na rozbíjení výkladů a pouzdro na pistoli. Samotné zbraně se dvojice zbavila zřejmě hned po přepadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám