Hlavní obsah

Řidič zabil ženu na přechodu a sešrotoval své auto, policistům přesto neunikl

Liberec

Policie zadržela tento týden řidiče, který v létě způsobil smrtelnou nehodu na přechodu pro chodce v Liberci a ujel. Třiačtyřicetiletý muž se pokusil odhalení zabránit i tím, že svůj Ford Focus nechal zlikvidovat na šrotišti. Za usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragická nehoda se stala 5. července odpoledne v Londýnské ulici. Auto nejprve ohrozilo na jednom přechodu 32letého chodce, který ale stačil na poslední chvíli před autem uskočit.

Smrtelná nehoda se stala na dalším přechodu o 50 metrů dále. Silnici ve směru od místní restaurace k prodejně potravin tam přecházela 70letá cizinka. "Podle svědků se k ní vysokou rychlostí přiblížilo vozidlo, jehož řidič přímo na přechodu do chodkyně najel," vylíčila mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič od nehody ujel, aniž by se zajímal o stav vážně zraněné chodkyně. Seniorka zemřela ještě před příjezdem sanitky.

Modrý Ford Focus nechal muž po nehodě sešrotovat, po pěti měsících se ho přesto podařilo policii vypátrat. "Byli to občané, kteří policisty přivedli na stopu hledaného řidiče," zmínila Baláková.

Na základě petice od obyvatel ze čtvrti Růžodol, kde se neštěstí stalo, nechá magistrát nebezpečný přechod v zatáčce Londýnské ulice upravit. Většinu peněz se pokusí získat od Státního fondu dopravní infrastruktury. Náklady na úpravu přechodu, který je dlouhý 12 metrů, přesáhnou dva milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám