Hlavní obsah

Černý pasažér v Praze pobodal revizora, pohotový řidič ho uvěznil v tramvaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cestující bez platné jízdenky vytáhl v pátek nůž na revizora v pražské tramvaji číslo 7 poblíž konečné stanice Radlická. Revizora pořezal nad okem a bodl do ramene. Díky duchapřítomné reakci řidiče tramvaje se útočníka podařilo nejen odzbrojit, ale i zavřít v tramvaji do chvíle, než přijela policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Devětačtyřicetiletý revizor kontroloval cestující krátce před půl čtvrtou odpoledne. Černý pasažér s ním nekomunikoval, jen zjišťoval, zda má revizor ve voze kolegu. Po chvíli začal pracovníka dopravních podniků dokonce slovně napadat a urážet.

„Revizor proto dvaapadesátiletého muže vyzval, aby na zastávce Radlická společně vystoupili s tím, že k události přivolá Policii ČR. To muž odmítl a ve chvíli, kdy tramvaj dojela na konečnou, „černý pasažér“ neváhal a napadl nožem revizora, který k němu stál otočený bokem. Tím mu způsobil řeznou ránu nad levým obočím a také bodnou ránu v oblasti ramene,“ sdělila mluvčí pražských policistů Hana Jeřábková.

V dramatické situaci pomohl revizorovi řidič tramvaje. Ve chvíli, kdy pachateli vypadl nůž z ruky, otevřel dveře, aby napadený revizor mohl nůž odkopnout ven.

„Sám kontrolor pak spolu s řidičem v rychlosti vystoupili. Útočník zůstal uvnitř a pohotový řidič zavřel dveře, čímž útočníka zadržel do příjezdu policistů. Ti byli na místě během pár minut a muže si převzali,“ dodala Jeřábková.

Revizora odvezla zdravotní záchranná služba do nemocnice na ošetření. Útočníka policisté obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až ve výši deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám