Hlavní obsah

Divoká honička v Praze: Prostřelená pneumatika a tři zranění policisté

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Divokou honičku ulicemi Prahy mají za sebou policisté, kteří pronásledovali ukradené auto. Zloděj stačil jeden služební vůz nabourat, do jednoho policisty najet a při zatýkání zranit další dva příslušníky. Policisté po autě také stříleli.

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v pražské Libni byli zraněni tři policistéVideo: Novinky

 
Článek

Policisté v ulici U Libeňského zámku zastavili bílý citroën, který byl ve středu ráno nahlášen jako odcizený majiteli v Milovicích. Řidič se ale nenechal zkontrolovat a sešlápl plyn. Policisté po něm ještě vystřelili a trefili levou pneumatiku, řidič ujížděl po ráfku. Velmi agresivní jízdou uháněl ulicemi a ohrožoval nejen auta, ale i chodce. Jednoho málem srazil.

Foto: Marika Konarková, Novinky

Pachatele policisté zadrželi

„V jedné z ulic naboural policejní auto a z místa utekl i se spolujezdcem. Policisté je ale zadrželi v ulici Třeboradická. Během poutání byli muži zákona lehce zraněni,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová. Zraněn byl ještě další policista, na kterého řidič před pronásledováním najížděl.

Policisté vystřelili na pronásledovaný citroënVideo: Policie ČR

Podle policejní mluvčí řidič při honičce poničil minimálně jedno osobní auto.

Dechová zkouška řidiče byla na alkohol negativní, pozitivní ale vyšel test na návykové látky.

Foto: Marika Konarková, Novinky

„Převezli jsme tři zraněné muže na ortopedii do Nemocnice Na Bulovce. Jejich zranění není vážné,“ dodala mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Případ vyšetřují kriminalisté. Protože policisté po autě stříleli, bude se případem zabývat i oddělení vnitřní kontroly.

Foto: Marika Konarkova, Novinky

Pachatele policisté zadrželi

Reklama

Výběr článků

Načítám