Hlavní obsah

Policie si políčila na prodejny se zbožím pro pěstování konopí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté od pondělního rána zasahovali v tzv. growshopech, tedy legálních obchodech, kde lze koupit i potřeby pro pěstování marihuany. Zabavovali mimo jiné hnojiva a osvětlovací techniku. O zásahu informoval Radiožurnál.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová řekla, že jde o dlouho plánovanou akci, která se uskutečňuje po celé republice, víc informací podle ní kriminalisté dají v úterý.

Policisté byli podle Radiožurnálu zhruba v polovině českých growshopů, akce může souviset s nadcházejícím konopným veletrhem v Praze.

"Pravděpodobně chtějí (policisté) asi menším prodejcům nahnat strach. Policie tvrdí, že prodejci v těchto obchodech šíří toxikomanii," řekl stanici Michal Jakeš, který tyto obchody v ČR zásobuje.

Nejvyšší soud loni na podzim rozhodl, že growshopy nesmějí prodávat kompletní nabídku věcí pro pěstování marihuany. Tedy nesmí prodávat předměty, po jejichž zakoupení by člověk byl schopen pěstovat marihuanu. Obchodníci proto z prodeje měli stáhnout například konopná semínka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám