Hlavní obsah

Děti hrozily bombou. Policie vytáhla dívku přímo z autobusu

Praha

Opakované zneužití tísňové linky řešili ve čtvrtek pražští policisté. Malé děti ve věku od devíti do jedenácti let hrozily uložením bomby a střelbou. Ukázalo se ale, že si v obou případech vše vymyslely. Policisté je krátce po telefonátech zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Děti zneužily tísňovou linkuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jen deset minut před třináctou hodinou přijal operátor tísňové linky 155 volání od malého chlapce s tím, že na Floře je bomba. Jakmile operátor ukončil telefonát, z jiného telefonního čísla volal další chlapec a oznámil střelbu na stejném místě,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Záchranáři kvůli telefonátům kontaktovali policisty, kteří zjistili, že oba hovory proběhly z telefonních automatů na křižovatce v ulici Ohrada a Koněvova na pražském Žižkově.

Na místo vyrazily policejní hlídky, a podezřelé zároveň sledoval operátor kamerového systému. Ten pak policisty navigoval.

Dívku zadrželi v autobuse

„Mezitím oba chlapci ve věku kolem devíti let vběhli do blízkého domu, kde bydlí a jedenáctiletá dívka přeběhla silnici a čekala na autobus. Po pár minutách přijel autobus číslo 133, do kterého dívka nastoupila, a odjela směrem na Florenc. Nicméně za autobusem už byla první policejní hlídka a ta zastavila autobus jen pár desítek metrů za zastávkou,“ popsala situaci při zadržení dětí mluvčí Rösslerová.

Policisté sice podle ní začali případ vyšetřovat kvůli podezření, že byl spáchán trestný čin šíření poplašné zprávy, kvůli nízkému věku dětí ale budou muset případ odložit.

Podle šéfa pražského policejního operačního střediska Petra Matějčka ale podobných volání za poslední roky ubylo. Pomáhá k tomu prý hlavně osvěta a spolupráce s řediteli škol, kdy policisté dětem vysvětlují problémy, které zneužívání tísňových linek způsobuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám